Miljøpåvirkninger fra land- og jordbrug
Wesselsgade 2, 2200 København N, Danmark
Vil du høre mere om NOAHs arbejde med miljøpåvirkninger fra land- og jordbrug? Vi holder dørene åbne, og alle er velkomne til at høre om vores arbejde, og hvordan man kan blive aktiv. Denne gang diskuterer vi dyrkningsmetodernes påvirkning af jorden.
Det konventionelle landbrug i Danmark forringer jord, vand og luft og udleder CO2 med deres dyrkningsmetoder. Agerjord, der bearbejdes, ligger bar og bruges til dyrkning af monokulturer, bliver udpint. Det er tydeligt for forskere og andre, at de såkaldt konventionelle nuværende dyrkningsmetoder forringer jordens kulstofindhold og struktur, og at situationen ikke er holdbar. For at opnå en sund jord, skal den være dækket af et varieret lag af planter, og den skal indeholde store mængder af mikroskopisk og makroskopisk liv og lagret organisk stof i form af humus. For at opnå det, er der brug for at ændre dyrkningsmetoder. Samtidig er klimaændringerne den alvorlige baggrund for, at mange arbejder med alternative former for jordbrug og dyrkningsformer, der er mere resiliente, opbygger en sundere jord og i den proces lagrer større mængder kulstof.
Få et overblik over den aktuelle situation, de mere bæredygtige metoder og nogle resultater i hhv. det konventionelle landbrug og i en række alternative jordbrugsformer.
Efter oplæg og diskussion holder vi møde i Madsuverænitetsgruppen, hvor du kan høre mere om hvilke aktiviteter, vi laver, og hvordan man kan blive aktiv i arbejdet med natur, biodiversitet og madsuverænitet.
Læs mere om NOAH madsuverænitet.