Friske perspektiver på den grønne omstilling i EU og Danmark: Den Økologiske Aftenskole
NB! NB! Der er nu få fysiske pladser ledige, og stadig mulighed for virtuel tilmelding 🙂 NOAH afholder over foråret og sommeren en aftenskole i flere af de grønne perspektiver, vi mener kan understøtte en reel grøn omstilling i Danmark og EU. Skolen vil byde på introduktioner til blandt andet økologisk økonomi, earth system science og bæredygtighedspsykologi, samt praktikere der omsætter flere af disse "grønne" perspektiver i praksis, blandt andet Merkur Andelskasse og Københavns Fødevarefællesskab.
Som flere stemmer i civilsamfundet har udtalt, så reflekterer vores uddannelsers generelle indhold ikke det faktum at vi står midt i en klima- og biodiversitetskrise. En krise der kræver, at vi alle har en basal viden om menneskets interaktion med miljøet, og hvad vi kan gøre for at bevare, og regenerere, den natur vi er så afhængige af for at vi, og andre arter, trives.
Derfor afholder Miljøorganisationen NOAH "Den Økologiske Aftenskole" over foråret og sommeren 2021.
Aftenskolen skal give deltagerne en introduktion til flere af de videnskabelige perspektiver, vi mener er grundlæggende for en reel og retfærdig grøn omstilling i Danmark og EU. Udover at introducere deltagerne til den nyeste videnskab indenfor den grønne omstilling, vil hver forelæsning gennemgå situationen i Danmark og EU ud fra det pågældende perspektiv. Gældende EU politikker såsom new green deal, den fælles landbrugspolitik, budgetloven og eksisterende handelsaftaler vil blive anskuet fra disse teoretiske vinkler - alt afhængig af om det er earth system science, fremtidens madsystemer, økologisk økonomi eller politisk økologi der er på skemaet.
Skolen vil også byde på oplæg fra en række praktikere, der vil fortælle om hvordan teori omsættes til praksis, og dermed give inspiration til handling. Oplægsholderne er ledende forskere og praktikere inden for deres respektive felter, som vi er ubeskriveligt glade for at have med på skolen.
Ved tilmelding skriver man sig i udgangspunktet op til hele skolen, dvs. samtlige 10 forelæsninger.
Som på "normale" skoler, er en vis mængde fravær forståeligt, men man må gerne gribe det an som om at der er mulighed for fuldt pensum. Spoiler: der er ikke mulighed for fuldt pensum på aftenskolen, eller på andre måder at dumpe eller blive irettesat, eller modsat at score topkarakter. Det er læring for lærings skyld, desværre...
Aftenskolen forløber over 10 aftener i tidsrummet 17-19, fra den 7. april til d. 16. juni, hver eneste onsdag med en pause i midten d. 12/05. Aftenskolen er gratis og åben for alle, og vil finde sted i Mellemfolkeligt Samvirkes lokaler på Fælledvej 12, i hjertet af Nørrebro, København. Programmet er som følger:
- 07/04: Earth system science v/ Katherine Richardson, professor ved Center for Macroecology, Evolution and Climate på Københavns Universitet.
- 14/04: Biodiversitet og økologi v/ Hans Henrik Bruun, lektor ved Biologisk Institut på Københavns Universitet.
- 21/04: Økologisk økonomi v/ Inge Røpke, professor ved Institut for Planlægning på Aalborg Universitet.
- 28/04: Klimaretfærdighed v/ Stefan Gaardsmand, lektor ved institut for kommunikation og humanistisk videnskab på Roskilde Universitet, samt Mateus Santos og David Otieno fra La Via Campesina.
- 05/05: Politisk Økologi v/ Jens Friis Lund, professor ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet.
- 19/05: Modvækst v/ Hubert Buch-Hansen, lektor ved Institut for Organisation på Copenhagen Business School.
- 26/05: Bæredygtighedspsykologi v/ Simon Elsborg Nygaard, ph.d. i bæredygtighedspsykologi, erhvervspsykolog og ekstern lektor på Aarhus Universitet.
- 02/06: Virksomheders rolle i omstillingen v/ Balder Johansen, forperson i Kooperativt København, og Lars Pehrsson, rådgiver og tidligere administrerende direktør i Merkur Andelsskasse.
- 09/06: Omstillingen af vores fødevaresystemer v/ Nanna Clifforth fra Mosegården Jordbrug og Martine Seedorff fra Københavns Fødevarefællesskab
- 16/06: Grøn dannelse v/ Eskil Fundal fra Uddannelser for Fremtiden og repræsentant fra Den Grønne Friskole (navn offentliggøres senere)
Vi vil give rig mulighed for spørgsmål og diskussion, og det eneste man behøver at medbringe, er sin nysgerrighed.
Aftenskolen er i udgangspunktet "fysisk" såfremt den igangværende pandemi tilllader det, ellers vil den blive rykket over i et online format. Relevante retningslinjer for f.eks afstand og mundbind, vil naturligvis blive fulgt. Der er i alt 40 fysiske pladser, såfremt restriktionerne bliver lempet.
Det er dog muligt, at melde sig til virtuelt, såfremt man f.eks. har grunde til at være påpasselig, bor langt fra København eller hvis de fysiske pladser er taget. Man kan skrive i beskedfeltet ved tilmelding, hvis man ønsker at være tilmeldt virtuelt. Har man på ingen måde mulighed for at deltage alle gangene, men kun en enkelt eller to, kan man skrive til nedenstående mail og få tilsendt et link til den pågældende aften.
Vi glæder os til at se jer!
NB! Ved spørgsmål og lignende, kontakt Emil Weis Brix på email: emil@noah.dk eller tlf. 23982897.
Husk også at kontakte ovenstående, hvis man er forhindret i at komme, så ens plads kan overgå til andre. Er man tilmeldt fysisk, men forhindret i at komme til få af forelæsningerne, kan man også følge med virtuelt i stedet de enkelte gange.