madsuverænitet

Folkets Madmøde

Slutter
Kutteren Anton
Havnegade, 1058 København K, Danmark

Hvem skal bestemme over vores mad?

Det danske, storindustrielle landbrug medfører uacceptable miljømæssige og sociale problemer, og samtidig underminerer eksporten af danske fødevarer lokal fødevareproduktion i det Globale Syd. Den 30. og 31. august 2018 sidder politikereliten og industrien til et såkaldt "madtopmøde" i Bella Centret, for at diskutere hvordan de sammen kan forsætte den destruktive kurs, der er med til at skabe enorme klimakonsekvenser over hele verden.

I Forum for Madsuverænitet afholder vi derfor Folkets Madmøde, hvor vi sætter fokus på politiske og praktiske alternativer til det storindustrielle landbrug og det nuværende fødevaresystem.

Folkets Madmøde vil blive afholdt i teltet ved kutteren M/S Anton og her vil vi diskutere hvilke politiske forandringer der skal ske, samt hvilke metoder der allerede eksisterer.

30. august

Et uformel hygge komsammen efter endt demonstration for færre svin i Danmark. Levende Hav vil sige et par ord og byde velkommen og kan man få en øl eller en kop kaffe, nyde vejret og få en snak med de andre demonstranter, især de seje folk fra Miljøforeningen på Tuse Næs

Du lave også lave mad med Camilla Plum i havnen ved MS Anton, som tilbereder friske laks og kingfish fra Danish Salmon i Hirtshals og Kystfisker Kompagnietker Kompagniet, med dertilhørende grøntsager fra Aarstiderne. Du kan være med til at lave maden, mens vi alle diskutere bedre og bæredygtig mad fra havet og landet.

31. august

Kl. 16-17:

Hvilke politiske forhindringer er der for at skabe et mere bæredygtigt landbrug i Danmark og i det globale syd? Og hvordan kan vi hjælpe en mere bæredygtig udvikling på vej? Paneldeltagere:

- Ole Færgeman, Frie Bønder - Levende Land

- Nanna Clifforth, NOAH

- Thomas Roland, CSR Chef i Coop Danmark

- Jonathan Munk Nielsen, Afrika Kontakt

Kl. 17-18:

I Danmark findes et væld af organisationer og initiativer, der allerede dyrker landbrug og fisker ved hjælp af mere bæredygtige metoder og ofte gennem fællesejerskab.

Paneldeltagere:

- Kurt Svennevig Christensen, Formand, Landsforeningen for Levende Hav

- Svend Daverkosen, Landbrugs- og Miljøchef, Aarstiderne

- Andreas Pinstrup Jørgensen, Adm. Direktør Tænketanken Demokratisk Erhverv

- Christine Dalbak, Økologisk+ landmand, Svanholm Storkollektiv

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!